Overzicht interessante links

Hulp bij geldzaken en financiële problemen

Veel mensen hebben zorgen over geld. Dit is heel begrijpelijk! Wist u dat de gemeente verschillende mogelijkheden heeft om u te helpen met uw geldzaken en financiële problemen? Aarzel niet en vraag om hulp!

Jonge mantelzorgers in Gilze en Rijen

Misschien heb je wel een broertje met autisme, een moeder in een rolstoel, een zus met het Syndroom van Down of een vader die zwaar depressief is? Help jij daardoor regelmatig mee met de zorg of het huishouden?

ZorgklikGilzeRijen

ZorgklikGilzeRijen brengt het aanbod in ondersteuning en zorg waarvoor geen verwijzing nodig is overzichtelijk in beeld.

MantelzorgNL

MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die belangeloos zorgt voor een naaste. Wij zetten ons met hart en hoofd in voor alle mantelzorgers in Nederland en behartigen hun belangen. Wij zijn de spin in het web die mensen en organisaties aan elkaar verbindt. Samen met 350 aangesloten organisaties bieden we informatie, advies en steun aan mantelzorgers.

ZorgBelang

Voor ons staan de mogelijkheden, behoeften en wensen van mensen op het gebied van zorg en welzijn centraal. Wij vinden het belangrijk dat het aanbod van zorgaanbieders, zorgfinanciers en overheden hierop aansluit. Wij zijn de verbindende schakel tussen al deze partijen. Samenwerken aan een gezond en veerkrachtig Brabant|Zeeland doen wij door middel van signaleren, verbinden, samenwerken, monitoren en ontwikkelen. Een werkproces waarin wij al doende, al lerende en al delende ervoor kunnen zorgen dat iedereen kan blijven meedoen.

Rolstoelvriendelijke
vakantieparken

Alle zorgbungalows in Nederland verzameld die aangepaste faciliteiten hebben, speciaal voor bezoekers met een (chronische) lichamelijke of geestelijke beperking.

Z.I.C. Mantelzorgdossier: verlofregelingen binnen de mantelzorg

Mantelzorgers hebben vaak tevens een tweede baan naast hun werkzaamheden. Er is echter weinig informatie te vinden op het gebied van verlofregelingen voor deze groep.Om deze reden heeft het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.) een kennisdossier gemaakt met betrouwbare en actuele informatie over verlofregelingen bij mantelzorg: Z.I.C. Mantelzorgdossier: verlofregelingen binnen de mantelzorg.

Reiskostenvergoeding voor mantelzorgers

Veel mantelzorgers zijn regelmatig geld kwijt aan reiskosten, bijvoorbeeld voor bezoekjes aan hun dierbare of ritjes naar de zorgverlener. Omdat veel mantelzorgers niet op de hoogte zijn van de mogelijke vergoedingen hiervoor kan deze link u wellicht helpen.