Nieuwsberichten

LSM doet mee met Rabo Club support actie

Iedereen die lid is van Rabobank Tilburg e.o. kan vanaf 4 september tot en met 26 september 3 stemmen uitbrengen op 3 verschillende deelnemende verenigingen en stichtingen. En hoe meer stemmen hoe meer ‘sponsorgeld’ dat oplevert!

Bent u wel klant, maar nog geen lid van de Rabobank dan kunt u zich gratis aanmelden als lid via deze link www.rabobank.nl/leden

Als wij mogen adviseren hoe uw stemmen verder te verdelen denk dan eens aan Dagactiviteit VoorMekaar, Zonnebloem Rijen-Molenschot en de SeniorenVereniging Rijen. Wij hebben afgesproken dat de andere verenigingen ook een oproep doen op hun leden om LSM ook mee te nemen in hun keuze. Hoe meer stemmen hoe groter het sponsorbedrag!

Mogen wij op uw stem rekenen?

Hoe kunt u stemmen?
Door in te loggen in de RABOapp of online via www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen
Op deze pagina kunt u kiezen aan wie u uw stem wilt geven. En wij hopen natuurlijk dat u uw stem aan LSM geeft. Vraag ook familie, vrienden en kennissen om hun stem uit te brengen op LSM. U helpt er ons enorm mee!

Stem nu direct dan vergeet u het niet en vraag ook familie, vrienden en kennissen om hun stem uit te brengen op LSM.
Vanaf 2 oktober wordt bekend gemaakt welke bedragen de clubs van de bank ontvangen.

Uitslag Klavertjesactie AH Rijen

Dinsdagavond 13 juni kregen de 15 deelnemende maatschappelijke organisaties de uitslag van de Klavertjesactie. Mia mocht namens Lokaal Steunpunt Mantelzorg een prachtig bedrag in ontvangst nemen. Hiermee kunnen we weer mooie activiteiten voor de mantelzorgers organiseren. We willen iedereen die een klavertje aan ons heeft gegeven heel hartelijk danken!

Albert Heijn Rijen bedankt voor deze leuke actie!

 

Wandeltocht 

Voor vrijwilligers en mantelzorgers was er op dinsdag 2 mei een mooie wandeltocht uitgezet in natuurgebied Huis ter Heide in De Moer.

Om 13.00 uur verzamelen zich 14 deelnemers aan het Galgeneind in de Moer om te gaan wandelen in natuurgebied Huis ter Heide. Dit veengebied is ontstaan doordat er in de 13e eeuw 3 eeuwen lang turf werd gewonnen. Hierdoor ontstond er een gevarieerd bos gebied met heide en vennen waar de riet-, zang- en watervogels in grote getale aanwezig zijn. Als je geluk hebt kun je ook nog Schotse hooglanders tegen komen.

Nadat we eerst een stuk door de bossen zijn gelopen kwamen we uit bij een prachtig ven. Over dit ven is een loopbrug aangelegd die we voorzichtig over gelopen zijn. Het water stond vrij hoog, net onder de brug, daardoor kreeg je het gevoel dat je over het water kon lopen. Hier hebben we even een rustpauze genomen om van het mooie uitzicht over het water te kunnen genieten. Vanuit hier kun je de vuilnisbelt (de Spinder) en de hoogbouw van Tilburg goed waarnemen.

De weg weer vervolgd door de heide en bossen om uiteindelijk bij een boerderij uit te komen. Onze gids Ton dacht daar even over het erf te lopen om zo snel bij de Moerse Hoeve op het terras te zijn. Dit ging echter niet door, de boer wees ons de weg terug. Boeren moeten aan een aantal regels voldoen zei de boer dus was het voor ons niet toegestaan om over zijn erf te lopen. Daarom toch maar de geplande route gevolgd en zo na een paar uur bij de Moerse Hoeve uit te komen. Daar konden we in het zonnetje op het terras plaatsnemen en genieten van een lekker drankje en hapje. Zo te horen aan de deelnemers was het een leuke wandeling en voor de meeste een nieuwe ontdekking van een mooi gebied in de directe omgeving.

Volgende sportieve activiteiten zijn de fietstocht op dinsdag 5 september en najaarswandeling op donderdag 5 oktober.

Tot dan, Ton en Kees

De foto's staan op de fotopagina:

 Mantelzorg Gilze Rijen Foto Archief

 

Bezoek aan Rijksmuseum

Met 33 mantelzorgers zijn we op 5 december, als Sinterklaascadeautje, naar het Rijksmuseum gegaan.

Het was vroeg dag want om 08.50 uur vertrok de bus al vanaf De Schakel om vervolgens de deelnemers in Rijen op te halen, waar we om 09.25 uur op weg konden gaan naar Amsterdam.

Dit uitstapje is mogelijk gemaakt door de Museum Plus Bus, gesponsord door de Vriendenloterij. Hun credo is: De Museum Plus Bus zorgt dat kunst- en cultureel erfgoed dat in de deelnemende musea wordt getoond bereikbaar is en blijft voor alle senioren in Nederland. Hoe mooi is dat dat je dan, na inschrijven, uitgenodigd wordt om met 33 mantelzorgers en begeleiders mee te gaan naar Amsterdam.

Na een fijne busrit, zonder al te veel oponthoud, kwamen we rond 11.00 uur in Amsterdam aan. Op naar de koffie. Daarna kwam er nog een fijne lunch en dan was het tijd om naar het Museum te gaan.

Met de gids van de MuseumPlusBus werden wij gebracht naar het “meetingpoint”, waar de groep in drieën werd gedeeld en vervolgens een nieuwe gids kregen. Wij werden voorzien van audioapparatuur en genoten van alle uitleg. Uiteindelijk hebben we alleen verdieping 2 gezien met alle moois dat bij iedereen bekend is. De Nachtwacht, het melkvrouwtje van Vermeer, Marten en Oopjen maar ook het legerkamp in Rijen. Jawel, ook Rijen is vertegenwoordigd in het Rijksmuseum.

Het was echt te veel moois om op te noemen en het was te veel voor de te korte tijd dat wij er waren. Maar wel heel fijn dat wij hier dankzij de MuseumPlusBus van hebben mogen genieten.

Om 15.30 uur vertrok de bus weer richting huiswaarts. Zeer tevreden was iedereen om 17.30 uur weer thuis en kon nagenieten van een mooie dag.

Via deze link kun je alle kunstwerken nog eens rustig bekijken: Rijksstudio - Rijksmuseum

 

Zo kunt u als mantelzorger zorgkosten aftrekken in uw belastingaangifte

Zorgt u als mantelzorger voor uw partner of familielid bij u in huis? Misschien kunt u dan zorgkosten aftrekken van uw inkomstenbelasting.

Klik hier voor het stappenplan.

 

Mantelzorg en Vakantie

Wil je graag op vakantie, en de zorg voor je naaste tijdelijk aan iemand anders overdragen? Of samen met degene voor wie je zorgt op vakantie? Hieronder lees je waar je aangepaste accommodaties en vakanties kunt boeken. En hoe je vervangende zorg voor je naaste regelt.

https://www.mantelzorg.nl/onderwerpen/vervangende-zorg/mantelzorg-en-vakantie/

 


Meedoenregelingen Gilze en Rijen

Ook kinderen die in gezinnen met minder geld leven, willen graag hun verjaardag kunnen vieren, naar een feestje gaan of een dagje uit. Wist je dat hier regelingen voor zijn? Via onderstaande link lees je wat er mogelijk is.

Meedoenregelingen Gilze en Rijen.pdf

 

meedoenregelingen

Zorgen over geld?

De gemeente Gilze en Rijen is nu ook aangesloten bij Geldfit. Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. In Nederland heeft 1 op de 5 mensen moeite om iedere maand de rekeningen te betalen. De kans is groot dat jij mensen kent die zich zorgen maken over geld. Of misschien ben je zelf op zoek naar advies.

De anonieme test op www.geldfit.nl helpt om financieel fit te blijven óf te worden. Aan de hand van enkele korte vragen geven we je inzicht in hoe je ervoor staat. Je ontvangt tips en krijgt een overzicht waar je in je eigen woonplaats terecht kunt voor hulp. Ook kan je voor hulp bellen met telefoonnummer 0800-8115.

 

Keukentafelgesprek

Als je partner, (schoon)ouder, kind, vriend of buur hulp aanvraagt bij de gemeente, dan vindt een keukentafelgesprek plaats. Wat is jouw rol als mantelzorger in dit gesprek en hoe kan je je voorbereiden? Het gaat om hulp en voorzieningen in huis of in je omgeving, om zelfredzaam te zijn en om mee te kunnen doen aan de samenleving. Het gaat dus niet om medische zorg.

“Met wie wordt het ‘keukentafelgesprek gevoerd?”
“Wat wordt er besproken tijdens dit gesprek?”
“Hoe kan ik me voorbereiden op het gesprek?”

Via onderstaande link vind je 8 praktische tips voor het voeren van een goed ‘keukentafelgesprek’.

Voorbereidingsvragen-keukentafelgesprek_1579621613.pdf

Op de site van mantelzorg.nl vind je ook veel informatie met filmpjes over het ‘keukentafelgesprek’.